Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Vildmarksmässan bjöd på många spännande äventyr och aktiviteter

När dörrarna stängdes på Vildmarksmässan söndagen den 8:e mars, hade 31 855 entusiastiska och engagerade personer besökt mässan, lite drygt 400 fler än 2014. Tre dagar som var fyllda med aktiviteter, mässnyheter, tips och råd.

Årets stora nyhet var Cykelarenan där Friluftsfrämjandet hade byggt en 600 kvm stor MTB-bana där besökaren kunde provköra olika cyklar. Mycket uppskattat var även Löparskolan som lärde ut rätt löpteknik och Trailrunningbanan med olika nivåer och underlag där besökaren kunde prova skor och annan utrustning.

Full fart var det även på Äventyrscenen och Vildmarksscenen med över 60 olika föredrag som lockade nästan 5 000 mycket engagerade åhörare.

OutMeals var ett av många företag som fanns representerade på Vildmarksmässan. OutMeals tillgodoser äventyrarens energi och näringsbehov genom att tillverka torkad mat och mjuka konserver, för att maximalt få ut det där sista av äventyret. Företaget har över 10 års erfarenhet av att skapa och utveckla speciallösningar för mat och tillbehör.

– För oss på OutMeals var helgen mycket bra. Detta var fjärde gången jag ställde ut på Vildmarksmässan och slås varje år av hur engagerade besökarna är. Det är verkligen en mässa där besökarna är intresserade av branschen! Vildmarksmässan är den perfekta platsen för att personifiera och stärka ens varumärke mot slutkund. Som nystartat bolag var detta ett unikt tillfälle att bygga varumärke och nå ut till kunder och branschkollegor. För oss är detta även årets höjdpunkt då vi får träffa alla kollegor och ha det förbannat trevligt, säger Pelle Höckerbo VD på OutMeals.

Årets Äventyrare 2014
Utmärkelsen för Årets Manliga respektive Kvinnliga Äventyrare delades traditionsenligt ut på mässan och det blev Pierre Olsson, samt systrarna Caroline och Johanna Davidsson som vann det prestigefyllda prisen.

Årets Manliga Äventyrare, Pierre Olsson nådde efter tre dagars klättring längs Slovenien route toppen av den 6 286 meter höga granitpelaren Nameless Tower i Pakistan, något som placerar honom på listan över de största, svenska bedrifterna i Himalaya genom historien. Pierre klättrade i ett svenskt-spanskt team och de nådde alla toppen genom att klättra i alpin stil och utan att använda fasta rep.

Årets Kvinnliga Äventyrare har som första svenskor korsat Grönland från syd (Narsaq) till norr (Qaanaaq) non-stop. Caroline och Johanna Davidsson har visat på stor erfarenhet genom att genomföra en 230 mil och 36 dagar lång expedition med skidor och kite över hela inlandsisen. De har visat att det går att genomföra en stor expedition bredvid heltidsjobb och att äventyr ska vara roligt.

Nästa Vildmarksmässan arrangeras den 11 – 13 mars 2016.

För mer information om kontakta:
Patrik Löwstedt, projektchef Vildmarksmässan, 070-789 43 61, patrik.lowstedt@stockholmsmassan.se 
Catarina Oscarsson, pressansvarig, 070-789 43 66, catarina.oscarsson@stockholmsmassan.se

www.vildmarksmassan.se 

Bilder